Times up!

Mitt humör är inte att leka med just nu och jag vet inte varför riktigt..

Blev svinsur för att våra jäkla vanliga tallrikar inte fungerar att ha i micron. Måste ha våra kräftskivetallrikar i glas för att man ska kunna värma maten och dem är ju hopplösa att äta på!! Men fanns inget att göra åt saken direkt?

Jag behöver en kram!

För övrigt så var träningen tråkig och det gjorde mig bara ännu mer arg och minst sagt besviken. Cajsa började med att lära ut steg som vi visst ska ha till en dans. Alla stegen gjordes noga typ femhundraelva gånger!! Jag var inte med kan jag säga för jag får inget ut av det. Jag förstår dock mycket väl att vi är på så olika nivåer i vår grupp så hon måste ju tänka på alla. Men när en halvtimme hade gått av träningen åt att stå och hoppa en massa så kände jag bara irritation, för då hade jag likagärna kunnat jobba till 7 så att Maria hade kunnat andas lite också. (jag tror hon glömmer bort det ibland)

Jag fixade så att jag kunde åka med bengt hem så jag kunde träna hela träningen istället för bara till 8. Tänkte att då kan jag köra fler varv på mattan eller trampetten så att jag kommer någonstanns i min träning/utveckling. Har trampat bakåt ett tag nu för jag har inte tränat :( På lingvallen körde jag streckt volt med 1½ skruv ner i gropen, nu kör jag vanlig grupperad volt och den är inte ens snygg.. I alla fall så bytade vi bara redskap hela tiden så man kom ju ingen vart! Hade lika gärna kunnat åka hem vid 8.

En annan sak som gjorde mig skitarg precis var Skandiabanken! Har ju fått skicka efter ny kod till certifikat eftersom jag har ny dator. Fick den häromdagen, men sen har jag glömt att aktivera den. Så nu ikväll tänkte jag göra det och jag satt nästan precis och skrev in alla uppgifterna och tryckte vidare.. då står det att den tjänsten tyvärr inte fungerar för tillfället men försök igen om en liten stund. Jag stängde och så skulle jag sen gå in och göra om allt igen. Skrev in alla uppgifterna igen och tryckte vidare. "Koden är förbrukad" AARHHHSNNGGAG!! Så nu har jag fått skicka efter en NY kod som inte går att skicka på sms för dem vill inte ta emot mitt jäkla mobilnummer, nej den skickas på posten så nu får jag väl den nästa vecka någon gång och då är det säkerligen för sent att betala min mobilräkning..

Jag behöver en kram!
Jag behöver Fredrik! KOM HEM!

Hooked

Fasiken asså! Måste man vara så beroende av socker som är så onyttigt?! Förra året blev det för bra! Min kropp sa ifrån tillslut och jag fick ta tag i det hela. Nu är jag där igen, men min kropp har inte sagt något? eller? Jag tränar inte alls lika mycket som jag gjorde då så jag märker kanske inte av det på samma sätt? What to do!?

Det som hände förra året var att jag hade konstant träningsvärk. I och för sig så tycker jag det känns rätt skönt med träningsvärk för då känner man att musklerna har fått jobba och det mina damer och herrar känns BRA! Men när värken aldrig gick över så började jag fundera på varför? I samma veva blev jag medlem på någon random träningssida. Där fick jag sedan läsa att socker påverkar kroppens återhämtning. Där hade jag svaret.. för mycket socker gjorde att musklerna fick svårt att återhämta sig och det kunde man märka genom att man hade mycket träningsvärk och hade det ovanligt lång tid efter träningen ägde rum. Ja, det fanns inga fler frågetecken där inte. Jag bestämde mig för att bara äta godis och kakor mm på helgen och jag bad Fredrik (min pojkvän) att hjälpa mig!

Det gick riktigt bra till en början.. sen gick det sådär.. sen gick det inte alls? Nu tycker jag att jag äter godis eller andra sötsaker var dag och gör jag inte det så har jag ett konstant sockersug! Jag är känd för att vara kakmonster och jag gör väl själ till mitt "namn" när jag lyckas kränga i mig nästan fyra ballerinapaket på 3 dagar? Nu får det vara slut på detta.Och så var det en ny vecka igen

Igår bestämde jag mig för att äntligen beställa boken jag så länge velat ha. Hade dock inga pengar när jag ville köpa den, sen har jag helt enkelt inte tänkt på det fören igår när jag satt och glodde på bokus mm.


Det är då denna boken jag har beställt :) Ashimas bok av Caroline Gertz
Ni kan läsa om den här   >>  http://www.bokus.com/b/9789185505234.html?pt=search_result

TCT

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var det idag möte med TCT. Jag skulle själv närvara på mötet men då jag jobbade idag så kändes det inte så nödvändigt att gå dit efter 4. Jag är ju med i uppvisningskommitén tillsammans med Elna och Jane. Elna har varit lite aktiv, men Jane har faktiskt inte deltagit alls. Jag fick i alla fall igång hela projektet förra veckan, då jag skickade ut mail till alla i föreningen om att det var minsann dags att sätta igång med planeringen nu!

Jag har fått svar från 3-4 stycken ungefär.. ville ha svar senast i slutet av denna veckan så jag vet hur många som ska vara med och idag är det faktiskt söndag, absolut sista dagen! Jag vet att det är fler än 3-4 stycken som ska vara med, men folk verkar alldeles för lata för att skicka ett mail till mig där det står "vi ska vara med på uppvisningen och vi ska använda oss av musikalen blablabla och blablabla" Jag gissar på att jag får skicka ut ett mail till där jag får vara mer tydlig än vad man hade varit mot en fem-åring.

Men som sagt så var det möte, men jag kunde inte vara med. Jag meddela Marie (ordförande) i god tid att jag tyvärr jobbar den dagen så jag kan inte komma. Det var inga problem, för de andra två som är med i uppvisningskommitén hade inte lämnat något återbud så dem kommer och då är uppvisningsbiten täckt.

När mamma kom hem från mötet visade det sig att ingen av dem hade dykt upp. Det är helt okej om man inte kan komma på mötena, men då tycker jag faktiskt att man får meddela det. Tänk om det hade varit fler som inte kunde komma och som inte meddelat det heller. Skulle då typ 5 personer sitta där själv och ta beslut om föreningen? Nej, minsann, detta är för dåligt. Vissa har dessutom inte varit med på mötena på flera månader.. och som ledare har man ett ansvar.

Aja, detta är vad jag tycker. De andra kanske tycker helt annorlunda, men nu har jag fått skriva av mig lite  i alla fall och det känns bra.

Nu ska jag invänta ett sms eller samtal (who knows?) från min käraste.


Tjockis

Dags att tjocka sig för denna kväll. Söndagskvällar är ju som gjorda för att tjocka sig! Med tjocka så menar jag: äta onyttigt!
 


När jag kom hem var jag riktigt hungrig.. blev en macka så länge för maten kunde väl inte dröja så länge? Mamma var på möte på TCT (träningscentrettrelleborg) Mötet började redan 1 om jag inte har helt fel för mig? Nu var klockan halv 5 och ingen mamma syntes till. Långt om länge kom hon hem och äntligen var maten igång. Pappa hade tidigare sagt att det skulle bli rester, men oj så goda rester! Stek var det allt och så pommes till det med brun jäkla god sås! :) Lite lingon (jag är lingonfreak har jag fått höra ett antal gånger) och världens godaste sallad sen var min mage mycket nöjd!


Nu sitter jag här några timmar senare.. Mamma, pappa och therese sitter och kollar på film i storarummet, jag orkar inte kolla på film, eller bättre formulerat är väl att jag är alldeles för rastlös för att sitta där. Så det blev datorn istället (mycket bättre sysselsättning?) Well, jag kan lyssna på musik och sjunga lite granna i alla fall och sen får jag skriva av mig lite här.. så alltid något. Men innan jag satte mig här så var jag ute i köket och hämtade glass!! För mitt sötsug satte igång efter maten! "Har vi inget godis hemma mamma?" Nej minsann det hade vi inte.. "Gud så tråkig helg utan godis" var min kommentar till det. Anledningen är att pengarna är slut så det är ju förståeligt. Jag behöver dessutom inte massa godis. Min kropp mår nog inte så bra av allt socker jag sätter i mig. Kunde inte hålla igen dock, så glass fick det bli med lite oboypulver på :)

Innan man ska sova (som jag tror blir rätt tidigt ikväll) så får det väl bli en nattamauda så man inte vaknar upp i natt av magsmärtor så hungrig jag är.

Kiisarna

Gick igenom lite bilder på min hårddisk, så såg jag några bilder på Bamse (vår katt) och kom då på att jag inte lagt in några bilder på våra katter. Det var lite dåligt, så här kommer en bild på var och lite info om de två sötnosarna.

Vi börjar med lilla Bamse, som är en blandning, bondkatt/norsk skogskatt/perser. Han blir 4 år den 28 oktober :)


Sen har vi då min systers katt som fick flytta hem till oss efter att hon och hennes dåvarande pojkvän avslutat förhållandet (han bodde i hus och systern bodde också där i stort sätt. Hon var där alltid i alla fall haha). Hon ville så tvunget skaffa katt, så en katt blev det och sen flytta hon hem till oss tillsammans med systern min ^^

Stina, vet inte hur gammal hon är faktiskt.. men runt 1 år kanske? Sen har jag för mig att hon är en blandning, bondkatt/norsk skogskatt (bra koll jag har).


Stina är nog den konstigaste katten ever!


I will survive

Det blev fest igår och det visade sig att morfar fyllde 72 och inte 71. Mamma har visst missat ett år? haha Han fick en massa presenter och han verkade nöjd! :) Jag glömde såklart att jag skulle ha kameran med mig, så det finns inga bilder på arrangemanget han fick och inga heller på något annat han fick. Dock hade pappa sin kamera med sig så det finns bilder från kvällen och även en och annan filmsnutt. Det är mest filmat under karaoken där folk mest skrek en massa istället för att sjunga, men låtarna var ju helt flippade och även skivorna var flippade så låtarna hackade en del. Kan ju säga att det inte riktigt blev något sammanhang i sången direkt haha men kul var det! I will survive var den låt flest kunde så man fick både sjunga och höra den ett antal gånger..

Nu är helgen snart över. Jag har jobbat idag minsann. Var väl inte hundra procent på topp idag haha men det gick finfint endå. Blev lite uppackning och prisning och så lite snack emellan ^^ och lite kaffedrickande (maria bjöd på en Mocha latte, min favorit! Muums!) Vi fick ju 5 pallar från SIA häromdagen med i stort sätt bara julprylar. Maria har mycket god smak måste jag säga! Så fina grejer mina ögon har fått skåda! Butiken kommer bli magisk! Något som det finns extra mycket av nu i butiken är tomtar! Vi tänkte "nu borde det inte vara fler" men var tror ni att nästa låda innehöll.. fler tomtar! Men dem är superfina och välgjorda så dem ska nog sälja :) Kanske ska man ha en själv? En liten en med speldosa i hihi, jaaa! Så kan den spela för mig när jag ska sova till jul.. så mysigt ^^

Nu ska jag nog inte skriva så mycket mer, utan lägger in en bild på mig och min morfar.


Detta är utanför kiviks musteri när vi var och hälsade på morfar i oktober förra året.


Hemma igen

Det blev ingen lång visit, men mycket trevlig :) Sofie bjöd på bakpotatis och oj så gott det var! Sen skulle vi ju se på Idol, men vi snackade så mycket så vi missade den första kvarten. När vi kom på det så hade det redan hunnit bli reklam så vi satte oss för att snacka vidare haha trevlig trevlig :) Vi hade så mycket att prata om så det blev mest bara att se lite av framträdandena och sen blablablablabla pladdrade vi på! Inget fel med det alls! :P

Sa i förra inlägget att jag kanske skulle lägga upp bilder från kvällen, men min mobil hade så lite batteri så jag kunde faktiskt inte fota :/ aja, det får bli nästa gång!

Annars var det ju inte jättebra framträdanden på Idol, men en som jag fick gåshud av var Anna Bergendahl. Kolla in när hon sjunger nothing compares   >> http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.677503

Tog bussen hem 21.32, sofie var snäll och körde mig till övre. Vi satt i bilen och klagade på alla dumma busschafförer och hur dumt bussarna går och INTE går nu för tiden. Var gång jag ska ta bussen, så brukar jag kolla upp på skånetrafikens hemsida om det är några trafikavvikelser och tro det eller ej, men i stort sätt var gång så är det någonting! Jag blir trött på det, man måste ju kunna förlita sig på att bussarna kommer! Dem vill att man ska åka med kollektivtrafiken för miljöns skull, men när bussarna börjar klydda så här så blir man rätt trött på det.. får väl ta ett snack med skånetrafiken?

Jag sitter nu vid min fina dator och lyssnar på lite musik och tänker på fredrik hihi han sitter uppe i glimåkra och myser utan mig, rätt trist faktiskt om jag får säga det själv. Mycket gosigare att mysa med mig :*

Det blir jobb i morgon. Upp tidigt och fixa mig, för sen efter jobb ska jag direkt på partaj ju! Min kära morfar fyller 71! Ojojoj, gammal gubbe nu ^^ Fast vi ska fira hans 70-års dag också lite för han fick inte firat den med oss riktigt. Han ville bjuda oss på middag och sådär, men så hade några goda vänner redan planerat hans födelsedag, så det blev inget med det. Bättre att ta det detta året då tyckte han :) Hann inte göra något arrangemang till honom idag, så jag får göra det i morgon istället! Det kom ju 5 pallar från SIA idag med en massa julgrejer, kuuul! Fast jobbigt när det kommer så många pallar på en gång. Där är ju inte riktigt plats till att ha massa pallar ståendes i butiken. Får packa upp dem snabbt som tusan väl hehe för sen på tisdag så ska det julskyltas! Kommer en tjej från SIA som hjälper till med det :) Hoppas man får lära sig något av henne då, det hade varit kul ^^

Nu är jag hungrig? Jag tycker att jag är hungrig alltid. Fast att jag precis ätit mig mätt så tar det inte mer än typ 5 minuter så är jag hungrig igen :S Jag äter och äter och äter! Lite komiskt då tycker jag att både min morbrors fru och Sofies mamma tycker att jag blivit jättesmal. Sofie bara "neej, hon har alltid varit så smal" haha

Nej, nu får man väl fixa något att käka, sen blir det nog lite dexter-avsnitt och sen kanske jag skriver lite till. Annars så har jag somnat ^^

Dags för helg

Jag känner mig inte riktigt redo för helg än. Känns som att jag inte har fått allt gjort, men jag kan inte komma på vad det var jag mer skulle ha haft gjort? Lite förvirrande kanske.

Tråkigt är ju att denna helgen blir det inget gos med Fredrik. Han har konsert med skolan och kommer inte hem till mig :( men åh andra sidan var han hemma i tisdagkväll och sov hos mig till onsdagen :) Det var inte helt fel! Hade ju inte räknat med att få träffa honom fören nästa helg igen, så detta var en bonus och då kan man inte klaga, right? :)

Så i dag ska jag till jobb, börjar 14, sen efter ska jag hem till Sofie, hon bjuder mig på mat och sen ska vi glo på idol. Har inte kollat så mycket på det faktiskt. Får se om där är någon som är bra. I morgon ska jag jobba, sen vid 16 tiden (efter jag stängt) så ska vi hem till kusinerna och fira morfar för han fyller år. Så idag på jobb ska jag fixa ett arrangemang till honom som fick kosta runt 300:- Vi har även köpt skjorta och slips och sen lite snapskryddor för han tycker om sånt.

När vi var inne på dressman och skulle köpa skjortan och slipsen så hittade vi vad vi skulle ha med en gång. Vi stod och räknade ut vad det skulle kosta. Jag kollade på prislapparna som hängde på grejerna och det skulle bli runt 550:- för kläderna. När vi sedan stod i kassan och mamma skulle betala, säger hon i kassan "då blir det 198 kronor" Vi förstod ingenting, så mamma sa "598?" Hon i kassa, "nej 198 blir det. Alla skjortor och slipsar kostar 99:- det är en kampanj vi har just nu" Hahah, det var ju bra, för nu blev det massa billigt och vi kunde köpa annat till honom också! :)

Även söndag ska jag jobba, 12-16, men det klirrar in i kassan sen och då känns allt bra :) Nu när man slösat en massa pengar får man spara in igen. Dock trodde jag inte att jag hade så mycket på mitt skandia konto, men det visade sig att där var en del, så nu kan jag pusta ut lite :) Sen i går så öppnade jag ett konto på forex och där satte jag in en del av min lön så jag känner mig lite rik nu. Som jag tidigare nämnt, så ska vi resa till Egypten i januari. Resan ska betalas i december senast så jag sparar till det, men som det ser ut nu så har jag pengar till det redan :) känns skönt!

Nej, nu får jag börja göra mig i ordning för jobb. Ska ta bussen halv 2, eller kvart-tio i för den är ju alltid försenad! Ni får ha en bra fredag! I morgon kommer det kanske lite bilder från idolkvällen med sofie ^^


Kommit igång

Ja, nu har jag kommit en bit på vägen med att få allt fixat på datorn. Har ju massa grejer som ska installeras och flyttas och ha sig. Det blir nog fin fint tillslut :) än så länge fungerar allt som det ska och jag börjar bli van vid att datorn är så stor haha jag har till och med en subwoofer faktiskt. Helt fantastiskt! Ljudet är i alla fall bättre än på min gamla, helt klart!

Sitter och lyssnar på skön musik och det fick mig att komma ihåg att jag faktiskt beställt skivor. Jag vet, skivor?! Jag vill faktiskt ha dem jättemycket :) Joshua Radin, två stycken. Jonas skulle fixa från USA, så om 2-4 veckor så kommer dem. Kan spela dem lite i butiken också då :) härligt härligt. Hade säkert bara kunnat gå in o beställa på cdon eller nått men jag hade tid över i onsdags när jag jobbat så jag gick in och hörde med honom (han har butik mitt emot). Han undrade var jag hittade alla, för honom, okända artister. Tjadu! Joshua kan jag tacka kuzkuz Dennis för :)

Just nu lyssnar jag i alla fall på denna.

Asus X72V

Så, här har ni bild på min nya asus och min gamla vaio! Om det är någon som vill köpa delar från min gamla vaio så går det helt utmärkt att göra! Med undantag för moderkortet då det är det som inte fungerar haha Just nu ligger den bara och skräpar, så kom och köp!

När jag ändå skriver vill jag ursäkta ifall texten har varit hoppig innan. Skrev alltid från pappas dator och där var man tvungen att dela på texten för att det skulle gå att läsa den ordentligt. Det visade sig dock att problemet bara uppstod på hans skärm. På alla andras var den istället hoppig och delad på konstiga ställen, så nu har jag fått ändra alla inläggen så dem är läsvänliga för alla utom min pappa ;P

Äntligen!

Idag steg man upp relativt tidigt för att åka till staden och köpa dator! Therese (min syster) skulle till skolan och frågade om inte vi kunde köra så hon kunde åka med oss in till stan. Så det blev att köra in vid tio tiden. Jag var seg så det blev att vi körde 10 minuter senare, oops! men hon kom i tid.

Jag och pappa körde till onoff. Han pallade inte köra någon annan stanns än i trelleborg, så det var ju inte så mycket att göra åt saken. Onoff är typ det enda stället man kan köra till i Trelleborg om man vill ha större utbud på bärbara datorer.

Jag hade inte bestämt mig för vilken dator jag ville ha, men hade i stort sätt tackat nej till Asus, för att jag inte gillade utseendet. Vi stod länge och dividerade om de olika datorerna. Jag var ute efter bra processor och mycket ram-minne. HP's var ju bäst på de områdena, men hörlursuttaget mm satt på framsidan och det funkar helt enkelt inte om jag ska kunna ha kylplattan, plus att det faktiskt är mycket osmidigt att ha dem där.

Jag kunde inte bestämma mig, så vi körde ner till net2world för att se vad dem hade där, men de öppnade inte fören 12 så det var bara att köra tillbaka till onoff och jag valde faktiskt tillslut Asusen endå!

Kan ju säga såhär.. den såg liten ut i butiken, men faaan vad den är stor! Jag skulle annars ha tagit Acern som jag lagt upp i tidigare inlägg och den var ju ännu större! Denna skärmen är 17" widescreen, Acern var 18,4" widescreen. Jisses, jag hade inte fått plats med den på mitt rum haha

Efter allt om och men så är jag än så länge nöjd med mitt inköp! :) Köpte även en riktig datorväska så nu ska jag väl klara mig ett tag haha

Ska lägga in bilder på datorn sen, så ni får se hur stor den är. För internetbilderna är inte rättvisa. För det första ser den riktigt ful ut på de bilderna och sen ser den miniliten ut. Ska ta en bild så ni kan jämföra med min gamla bärbara.

Love

Vackrare människa än denna man får man leta länge efter..


Fotot är från när jag skulle bjuda ut älskling på middag på A9, som grattis
för att han kom in på skolan i Glimåkra. Det han inte visste var att hela min
familj + farmor och Kristofer, hela hans familj och alla i bandet + Johanna
också var där för att gratta honom. Dock inte för att han kom in på skolan!

Det var i själva verket en surprisemiddag där han fick veta att han om 2 dagar
skulle åka till London med mig över helgen för att bl a se John Mayer :)
Allt han behövde tänka på var att ta med sig lite extra fickpengar om han ville
ha med sig mer. Flyg, konsertbiljett, hotell och så var betalt och han fick även
en del pengar som han kunde göra vad han ville för.

Det blev en helt underbar första utlandsresa för mig i alla fall och jag hoppas
att baby också var nöjd :) han ser rätt glad ut på bilden när han fått veta vad
allt handlade om ;P

Telenor i ett nötskal?

Efter att jag länge resonerat såhär:
Ingen fast inkomst var månad = inga fasta kostnader var månad, bestämde jag mig ändå för att skaffa abonnemang. Inte för att jag egentligen ville ha det, utan för att jag ville ha mobilen, då min relativt nya (LG KE800) inte alls funkade som den skulle. Samsung f480 var supermobilen, "lillebror" till Apples megahit, iphone.

Innan har jag alltid haft kontantkort och då haft Comviq som varit som klippt och skuren för mig. Jag laddade på med Comviq kompis, om jag hade pengar till det och när pengarna var slut så var dem. Hela min familj har Comviq och så även min pojkvän, vilket gjorde att mobilräkningen blev väldigt billig. Ungefär 150:- i månaden, ibland något mer, men inte mycket.

Men som sagt, Samsung-mobilen hägrade och där stod jag på Valen Köpcentrum och den nya tjejen från Telenor som pratade gott om både mobilen och abonnemanget. Jag var väldigt osäker, men tyckte att jag faktiskt kunde vara lite spontan och slå till bara för att jag behövde en ny mobil och för att jag inte alls planerat att köpa någon ny på ett tag egentligen. Kändes spännande! Någon sort makt jag hade, att jag verkligen kunde göra såhär! (Innan har jag ju alltid fått spara pengar först i några månader (år?) för att kunna köpa en mobil kontant).

Så skrev jag på papperna och jag fick med mig en sprillans ny mobil hem + ett par flipflop! wow! Jag var nöjd och resten av familjen verkade också nöjd med mitt inköp då min käre far inte långt efter köpte en likadan och nu för bara några dagar sedan köpte även syrran en. Lite tråkigt att ha samma, men vad ska man göra? haha

I alla fall så har jag fått räkningar nu från Telenor de senaste månaderna där jag betalar av min telefon och betalar abonnemanget mm. Har ärligt talat inte kollat så noga på vad dem tagit betalt för, det har sett ut att stämma.

Idag fick jag räkningen från månaden som gått. Då upptäckte jag något som såg väldigt skumt ut.

- Mobiltelefonförsäkring                  Pris per styck: 39:-          Inklusive moms: 39:-
- Meddelande Fritt Telenor             Pris per styck:                  Inklusive moms: 33,96:-


Sen kommer då mobilkostnaden och abonnemangskostnaden..bla bla bla men det är inte där det ser skumt ut. Kolla noga på vad jag skrivit ovanför och se om ni hittar det.

Kolla på "Meddelande Fritt Telenor". Jag frågar mig själv.. Hur kan man betala moms på något som inte kostar något? Det är för mig väldigt underligt! Jättesnällt om någon kan förklara detta fenomen. Annar får jag väl svar i morgon när jag sitter i luren med kundservicen på Telenor.

Pappa skrattade när han såg det, han förstod inte heller! Är det vi som är dumma eller?!

Music

Joshua Radin feat Ingrid Michaelson - sky


Fick veta i fredags att jag och fredrik fått nya kommentarer på vår inspelning
av Paperweight som ligger på youtube :)

"your voice is breathtaking, really. its much stronger than schuylers and has such
a different energy, which was nice to hear. kudos to both of you:)"

"oh my goodness! pitch-perfect! you have beautiful voices :)"


om ni vill läsa mer gå in på  >> www.youtube.com/watch?v=pMcgVzBX0yU

Money, money, money

Ja, om jag inte redan berättat så fick jag brev från folksam om min kära dator som dog i augusti. Trodde inte att jag skulle få något för den så vi tyckte inte ens det var lönt att kolla det. Men farmor tyckte att vi skulle och pappa ringde folksam. Tjejen han snackade med tyckte absolut att vi skulle skicka in papper och grejer så då gjorde vi det. Det visade sig att datorn var värd 6500:- eller egentligen 8000:- men sen får man betala 1500:- i självrisk. Men 6500:-, det är inte fyskam! Helst inte när man inte trodde man skulle få ett skit! Datorer sjunker så fort i värde.

Hur som haver (som fredrik brukar säga), så är man nu 6500 kronor rikare som går direkt in i datorkassan ;P och på torsdag kanske det blir en tur till olika mediabutiker så man får kolla in marknaden lite. Blev ju ledig på torsdag minsann :)

I tidigare inlägg kan ni se en bild på den datorn jag tänkt köpa. Nu har det dock kommit en "storebror" till den haha, en värstingdator med 4GB ram-minne som
passar mig som handen i handsken! Sen är där ju massa annat bra också, det enda som är mindre bra är att den kostar 4000:- mer än den jag kollat på tidigare. Men å
andra sidan hade jag inte räknat med en extrakassa på 6500:- så egentligen ligger
jag 2500:- + right? Aja, vi får se hur vi gör. Värstingdatorn har inte kommit till vanliga butiker än, utan finns bara att beställa på internet. Funderar kanske på att beställa från Dustin i så fall.

Ser likadan ut, men annat innehåll. Läs mer på: www.dustinhome.se/pd_5010184196.aspx

Annars blir det en höjdarvecka nu, för det blir gymnastikträning både måndag och torsdag! Har även tid att fixa med danser och annat på onsdag och sen är det som vanligt DansAerobic på tisdag 19.20 På tisdag är det dessutom lönedags och då klirrar det lite i kassan igen :) men det ska gå till resan som ska göras i Januari. Egypten here we come! :P

Hotellet vi ska bo på ;P

Phantom of the OperaFunderar på att fråga sara om vi inte kan göra ett fristående till denna låten
till juluppvisningen :P ska bara komma på vem som ska utföra dansen ^^

Hembakat

Igårkväll bakade syrran pizzadeg som dem ska göra pizza av idag.
När jag kom ut i köket senare på kvällen fann jag detta..

Vad kan befinna sig där under? :O

NYBAKAT BRÖÖÖD!! MUMS! Massa nyttigt skulle det visst vara också.
Therese rabblade upp vad hon hade i men jag minns inte ens hälften :$
Jag fick i alla fall smaka och det blev 4 skivor bröd och en bulle till nattamaud!
Det var riktigt gott kan jag tala om för er ;P

Dags att ta en kall dusch

Pannan i huset har visst gått sönder :/ Den har låtit konstigt hela veckan men
har inte tänkt mer på det för den brukar låta (dock inte så mycket). Häromdagen
märkte jag att varmvattnet tog slut väldigt snabbt, men trodde det var för att kanske
någon mer hade duschat innan mig. Det visade sig att det var för att pannan inte
längre vill fungera som den ska. Så det blir kalla duschar nu ett tag. Det skulle
nämligen inte komma gubbar och kolla på den förän nästa vecka :S Hoppas bara att
ekonomin tillåter denna hemska nyhet, öörk!

Wednesday

Mamma väckte mig idag och sa att hon skulle sätta på kaffe
och frågade om jag ville ha. Klaart! :D Vi hade sedan en riktigt mysig
frukost. Jag var trött och tog lång tid på mig att äta för en gångs skull haha

Idag skulle mamma kolla upp ett café/butik som hon sökt jobb på.
Det ligger vid gamla torg i Trelleborg och jag blev förvånad att det var så fint.
Det visade sig att dem renoverat stället för inte så längesedan :)

Mamma ställde några frågor och sen var vi iväg igen. Tiden gick lite väl
fort vid frukostbordet så vi var inte i stan förän vid 13 tiden. Så det blev en
snabb lunch sen på kinastället på CB-Friisgatan (kan inte komma på vad
det heter nu) Billigt och gott! Lunchbuffé med 12 olika varmrätter, soppa och
sen kaffe och en liten kaka efter om man ville ha det, för bara 69:- :)

Tiden gick ännu snabbare än på morgonen nu och klockan slog faktiskt 14!
Jag börjar jobba då och vi fick skynda oss mamma och jag! pjuuh!
Stannade över lite och städa lite extra bara för att det skulle kännas lite bättre
i hjärtat. Hann dock inte rymma undan efter att jag gjort arrangemang, men
jag ska fortsätta med det i morgon så.

Det värsta är ju dock när folk kommer in, bara några minuter innan man ska stänga
och ska ha ett arrangemang! Dem vet inte vilket, dem tar god tid på sig att välja ut ett
och sen vill dem att jag ska snabba mig med att slå in det i cellofan! Okej, jag är inte
svår med att fixa bara för att vara snäll. Men den här killen tar sedan upp en massa
pengar som han vill att jag ska sätta i arrangemanget och då var det allt lite galet.. jag
skulle ju stängt för 10 minuter sedan! Jaja.. jag fixade det och han tyckte inte det var så
noga med att där skulle vara band på inslagningen, men ska det slås in så ska det!
Lönt att slå in om man inte får göra det fint?!

Jag fick tre kronor i dricks för min möda! YEY! haha (jag gav dem till blue house)

Mamma kom för att hämta mig och hon var så snäll och hjälpte till med att plockaundan lite :) Det är ju så typiskt att det alltid ska komma en eller två sista-minuten-kunder när jag planerat att göra något i butiken, som t ex i dag då Maria hade bett mig tömma en hylla och dammsuga den. Tog i och för sig inte så jättelång tid, men där var tid över så då jag ändå var igång började jag fixa lite bakom kassadisken också.. då jag var halvvägs så kom kunden haha så var det med det städandet! Nej, nu ska jag inte sitta här och gnälla ;P

Kanske ska sova nu, men först ett samtal till baby! :)

Solig tisdagsförmiddag


Stina gömmer sig för fåglarna! Hon väntar i buskarna på att dem ska komma
till fågelbadet så hon kan jaga dem. Men inga fåglar ville bada idag inte, så Stina
tröttnade tillslut och drack lite vatten istället :) hon är en söting hon!Det var en fin och solig dag idag. Jag gick ut en stund på terassen i förmiddags
för att njuta av solstrålarna. Det är ju så viktigt med D-vitaminer och att det är så
svårt att få tillräckligt av det på hösten då solen inte visar sig lika mycket.

D-vitaminer är bra för immunförsvaret, reumatism och depression bland en
massa annat. Många blir ju deppiga på hösten och inte är det konstigt om man
har brist på D-vitaminer! Så ut i solen med er så ofta ni kan! Gå ut och gå eller
något! Fixa en picnic, ta med en filt om ni fryser.

Ni kan märka att ni har brist på D-vitamin om ni lätt blir irriterade, har dålig aptit
eller/och har ont i muskler och leder mycket.

Hinner man inte med att vara ute medans solen är framm så kan man sola solarium
faktiskt, men det är ju inte lika skönt som att gå ut och få en nypa frisk luft och känna
solens strålar värma ens ansikte :) Annars finns det ju även D-vitamin i bl a fisk och ägg.

Nu har ni fått en liten lektion av mig om D-vitamin haha

Mammas lycka

I går så tittade mamma till sina blommor och jisses vad hon blev glad! Det lät nästan lite tåraktigt när hon sa "TITTA SÅ FIIIN DEN ÄR, DEN BLOMMAR! TITTA! NÄ MEN DEN BLOMMAR JU PÅ TVÅÅ STÄLLEN, OJ SÅ GOTT DEM LUKTAR!! LUKTA!" Det heter i och för sig doftar när det är något gott, det fick jag lära mig i en parfymaffär en gång i tiden haha

Tänkte bjuda på lite bilder på den "lilla" växten som blommar så fint ;P Mamma får nog ta och fixa en bättre båge till den eller lösa det på annat sätt haha man ser ju knappt krukan! :O Fast i och för sig så verkar den trivas rätt bra.
Jag måste hålla med mamma om att den doftar otroligt gott! Jag kommer ihåg sist den blommade. Då visste vi inte ens om att den kunde blomma. Jag upptäckte det och berättade om min upptäckt för mamma och hon förstod ingenting haha Jag kollade sedan upp det på internet och jo minsann, den kunde blomma :)

Presenter

Okej, listan kommer här:

- 500:- på Blue House + 2 SF biobiljetter
> av mina chefer Lasse och Maria (när jag säger något om mina chefer till mamma
så tror hon att jag menar min morbror och hans fru för dem heter samma.. lite störigt
haha så bäst att skriva chefer)

- Stövlar + schal/halsduk

> av Farmor. Det var från modevisningen så istället för att jag själv skulle köpa det så
ville farmor ge det till mig i födelsedagspresent :)

- Lyx Ansiktsbehandling på Kicks
> av mina systrar och Kristofer

- Blombukett från st olofs presenthörna och 1000:- 
> av mormor och morfar

- Blombukett från st olofs presenthörna och 300:-
> av min morfars fru Saga

- 1000:-  + bokad tid hos Randi på Mandala :P:P:P

> av mamma och pappa (svinsvårt att få tid, men jag har fått den 19 maj yeey! :D
www.randishimlarike.com

- Superfin ros, en lakritsklubba och parfymen DKNY delicious night
> av min älskade Fredrik ;P

- 500:- på MQ

> av Bettina och Christer

- Finfina örhänge (som jag föll för hemma hos Bettina när det var underklädes
- och smyckeparty)

> av Fredriks syster Linda


Oktoberfem i all ära

..men oktoberfyra var det party i alla fall och det var fint! Jag var fortfarande 19 och beskymmerslös! Idag är jag 20.. guess what! Fortfarande beskymmerslös ;P

Allt är som det ska i mitt liv och det känns toppen! Okej, jag skulle vilja flytta hemifrån, men det kommer.. i övrigt är allt bara bra! Jag har världens mest underbara och fantastiska familj! Och framför allt, tidernas bästa pojkvän, en riktig hjälte som skulle göra allt för mig och jag likaså för honom <3

Det är snart 14 månader sedan vi lät oss själva vara lyckliga tillsammans, så som det alltid var menat att det skulle vara! Jag lär mig hela tiden nya saker om mig själv genom honom och jag älskar att utvecklas som människa. Meningen med livet är att utvecklas och han får mig att göra det! Jag älskar honom något så otroligt och det har jag alltid gjort. Jag föll redan första gången jag såg honom. Det var i skolan, på högstadiet, liljeborg och jag var en liten skit på 14 år ^^ Det har ju tagit sin tid för mig att växa och då menar jag inte storleksmässigt.. men nu är jag, vi, på den plats vi så länge kämpat efter. En plats tillsammans och allt bara känns så fruktansvärt rätt. Jag är inte rädd för något, så länge jag har honom vid min sida.

Ni fick en runda i mitt huvud och hjärta ^^ men för att fortsätta med allt som är bra i mitt liv så har jag ju ett underbart jobb! Precis det jobb jag vill ha! Jag är verkligen lyckligt lottad! Kände mig vilsen så länge.. visst jag tyckte det var kul (tycker det är kul) med grafisk, men jag kände mig aldrig "hemma" med det om ni förstår vad jag menar? Nu känns det som att jag är på väg liksom, jag sysslar med det jag älskar och jag lär mig saker varje dag! Och framför allt, jag trivs som fisken i vattnet och tycker det är kul att gå till jobbet!

Träningen går dåligt dock, men jag sitter inte still i alla fall! Jag försöker hinna med det! Jag måste dock träna mer gymnastik för jag SKA vara med på uppvisningen i jul och jag SKA göra mina flickisar som jag älskar även om dem är alldeles för höga ibland! ^^

Måste avsluta nu för folket ska sova här i huset och jag likaså snart.. men tack alla för den  bästa födelsedagen! Eller ska man säga födelsedagar för det blev ju en del gratulationer och presenter redan på fredagen och lördagen :) Tack i alla fall, ni har gjort mig ännu lyckligare än jag redan var (om det är möjligt?) ..

Skriver mer om helgen i morgon :)


Rosen jag fick av min älskade Fredrik <3 Lägger in bild på allt jag fick och skriver några rader i morgon ^^

Freitag

Idag gick jag upp vid 9 tiden för att jag skulle städa och baka och ha mig. Blev inte så mycket städande (A) oops! Men bakande blev det.
Städar ikväll istället och i morgon :)

Åkte till jobb halv 2 och hade kladdkakan med mig. På jobb målades det om och det blev finfint! Dessutom hade den superhäftiga silvriga soffan kommit! Den står nu i skyltfönstret :) Fick reda på att den 13 oktober eller något sådant, så ska julskyltningen upp :O känns tidigt, men jag gillar julen så vafan :P

Vi satte oss ner för att fika lite mellan målandet och uppackningen av julpims. Jag fick en present av mina snälla chefer!!!! wiiie! :D Ett presentkort på 500:- på Blue House! Jösses, jag är lyckligt lottad jag, så nu ska jag bara bestämma mig för vad jag vill ha. Jag vill ju ha i stort sätt allt i butiken! Svårt svårt.. aja, har ju ett år på mig att hitta något ;) Sen fick jag ju även 2 biobiljetter! Har jag världens bästa chefer eller? Tack igen Maria och Lasse för födelsedagspresenten!

Nu ska jag lägga in klippet från serien How I met your mother, för det ville Maria se.


Sen lägger jag även in en musikvideo som pappa såg på tv idag, haha slutet är roligast!

Roomservice

Ett av mina absoluta favoritprogram :)
I onsdags satte en ny säsong igång och jag var lycklig!

De gör just nu om i radhus och i onsdags var det ett kök de fixade till. Ni kan gå in på    >> kanal5.se/roomservice och titta på programmet om ni missade det,  eller bara kolla på bilderna hur det såg ut innan och efter.

Köket enligt mig blev tjusigt tjusigt i alla fall och dessa lamporna gillade jag!


Den svart/lila är min favorit :)

De heter Drops och kommer ifrån Rydéns    >> rydensgnosjo.se
Men b
ilderna hittade jag på denna sidan (de fanns inte på den ovan)    >>smalandsdesign.se


Om jag inte minns helt fel har Blue House haft denna vägglampan

Rydéns kommer att delta på mässan Northern Light Fair i Stockholm i februari 2009

Nu är det jul igen och nu är det jul igen...

Idag kom det en spännande leverans till jobb! PÅÅÅÅSAAAR! WIIIE haha :P nej, eller jo det kom faktiskt påsar, men senare kom även pims (som maria uttryckte det). och inte vilket pims som helst! Nej minsann, för det var julpims! yeey! :P

Så idag har jag packat upp massa julpims som vi kan använda i arrangemang. Känns nästan som att det finns för mycket att välja på nu. Jag har ju beslutsångest och det gäller allt. Så jag kommer stå och dividera med mig själv om vilket pims jag ska välja! Det slutar nog med att jag gör 17 olika varianter av "samma" arrangemang. Jag ska försöka att kontrollera mig så att det inte blir så ^^

Men för att prata om något helt annat så var det dags för frisören i onsdags, igår då :) Det tog så lite som 3,5 timmar hos marthina (min frisör) haha, hon tog det lugnt  ;P Nej, men det var mycket telefonsvarande och kunder i kassan mm och sedan blandade hon, vad var det, 18 olika fäger för att få de perfekta nyanserna i mitt hår. Hon är så duktig och verkligen dedikerad åt sitt jobb och VILKET jobb hon gör! Bästa frisören ever!

Här har ni resultatet! :D det blev lugg minsann!

ser ju inte så glad ut på bilden, men det är jag! Superduperglad över mitt fina hår :) tog dock bilden idag och ikväll är jag ganska trött faktiskt, så det blir nog en tidig kväll.

Skriv gärna vad ni tycker :) mormor är ju gift med blondt hår, så visst tyckte hon att jag var fin i håret, men hon gillade det blonda bättre, men är det höst så är det! :P Det blir nog blondt till sommaren igen ska ni se :)

RSS 2.0